INDIVIDUALNO MENTORSTVO

Mentorstvo
za najstnike

Pravimo, da svet stoji na mladih. Čas je, da jih podpremo v zavedanju, da so oni 100% odgovorni za svoje življenje.

O mentorstvu

Eden izmed večjih izzivov staršev je otroka v obdobju najstništva razumeti in se povezati z njimi. Kljub temu, da imate starši močno željo, da bi jih podprli in se jim približali, velikokrat ne veste, kako se tega lotiti oziroma ste pri tem neuspešni.

Tu vstopimo mi, kjer vaše najstnike učinkovito in na praktični način podpremo pri reševanju njihovega trenutno največjega probema in pri ustvarjanju njihove ‘’Mape Življenja’’. Vse skupaj temelji na pristopu, da so sami odgovorni za svoje besede in dejanja ter posledice le-teh.

“Kot prvo nam je sin lahko končno zaupal kaj vse se je dogajalo v šoli, da smo lahko naredili prave korake k reševanju problemov z učitelji. Nehal je dvomiti vase in opustil prepričanje, da je zguba in iz njega nič ne bo. Mentor mu je dal upanje in moč za reševanje problemov. Na situacijo ni več gledal kot na nekaj kar ni rešljivo. Nehal se je prepuščat malodušju in nemoči. Dvignila se mu je samozavest in moč za reševanje problemov. Ob zbadanju sošolcev se je sedaj uspel zadržati in se umaknit.”

mama 13 letnika
“Hči je imela težave s samopodobo, s samospoštovanjem in delo z mentorjem je potekalo na način, da je ugotovila, da je sama odgovorna za svoje misli in za svoja dejanja. Preko tedenskih nalog so se spremenili tudi odnosi v družini. Tako smo tudi ostali družinski člani lahko ugotovili, kaj v naši družini ni ok, kaj manjka, kaj moramo poskusiti spremeniti.”

mama 16 letnice

Mapa življenja

‘’Mapa Življenja’’ je unikatno orodje, ki omogoča najstniku:

.
odkriti svoj življenjski namen da si tako lahko zagotovi jasnost in usmeritev v življenju
.
naučiti se, kako uspevati na štirih temeljnih področjih: zdravje in dobro počutje, odnosi, šolanje in kariera ter upravljanje časa
.
izkoristiti prednost individualnega srečanja z izkušenimi mentorji, ki zagotavljajo prilagojeno podporo
.
pridobiti praktične veščine in spoznanja za izvajanje pozitivnih sprememb v svojem življenju

Pri ustvarjanju ‘’Mape življenja’’ se hitro izboljša odnos najstnika do samega sebe in iz srečanja v srečanje do njegove družine, šolanja in hobijev.

“Sodelovanje z mentorjem mi je bilo všeč, ker sva še za vsako težavo našla mirno rešitev.”
ZaLife.eu - Mentorstvo Legenda za Življenje / Mentorship Legend For Life

Namen mentorstva

Z našim mentorskim programom se bo najstnik podal na unikatno potovanje, na katerem bo začenjal odkrivati in uresničevati svoj potencial. Ključno pri tem je, da je najstnik ta, ki si želi izboljšati svoje življenje in se spoprijeti z problemi, ki jih ima.

“Začel sem druče gledati na stvari. Napirmer če je nekdo jezen na tebe še ne pomeni da je jezen zaradi tebe. Možno je da ima kakšne družinske težave in na tak način, ki sicer ni O.K. spravlja jezo in nelagodje iz telesa.”

13 letni mentoriranec

Opis mentorstva

Pred začetkom mentorstva opravimo brezplačen 15-30 minutni pogovor z najstnikom. Namen pogovora je, da izvemo s kakšnimi izzivi se najstnik sooča, mu predstavimo način dela in ga vprašamo, če mu sodelovanje na takšen način ustreza. Mentorstvo se začne takoj, ko si ga najstnik izbere.

“Sodelovanje z mentorji bi priporočila. Mislim, da se otrokom in mladostnikom ni težko odpreti mentorju, ker z njimi komunicira zelo spoštljivo, jih razume, je tudi zabaven in komunikativen.”

Mentorstvo poteka v obliki enournih video klicev enkrat na teden. Na srečanjih preko pogovora odkrijemo področja, na katerih ima najstnik izzive ali težave ter nanje pogledamo iz različnih zornih kotov. Najstnik tako dobi orodja, kako se z izzivi soočiti ne glede na okoliščine.

Komu je namenjeno mentorstvo:

Mentorstvo je namenjeno učencem 7.,8. in 9. razreda ter vsem dijakom

Čas trajanja mentorstva:

8 srečanj - 1 uro/teden

Način izvedbe mentorstva:

Preko videoklica ali v živo

Vrednost mentorstva:

399€

Kontaktirajte Nas

Kontaktirajte nas

V kolikor vas zanima več o individualnem mentorstvu, nas kontaktirajte in skupaj z vašim najstnikom lahko pogledamo, če je naše mentorstvo nekaj, kar bi doprineslo vašemu najstniku in celi družini.

Podprimo Vaše Najstnike